Z inzercie: Mercedes Benz 320 TE (w124)

Často sa mi stáva , že chcem niečo čo absolútne nepotrebujem a neviem túto túžbu ovládať.Možno aj preto mám štyri autá a priateľku . S týmto Mercedesom je to podobné .8367066_1
Neviem prečo , ale vždy som mal nutkanie si jeden takýto Mercedes kúpiť , napriek tomu že ho vôbec nepotrebujem . Nepotrebujem kufor , aby som mal kam naložiť vrecká cementu , nepotrebujem kufor aby som mal kam vtrepať kočík , prípadne zabaliť celú rodinu na dovolenku do chorvátska .
Ale keby som mal , tak toto je presne to auto o ktorom by som presviedčal manželku , že ho nutne potrebujeme a na ktoré by som čakal až kým by sa neobjavil kúsok , ktorý by vyzeral podľa mojich predstáv . Lebo čo ak by bol posledný , skoro slobodne vybratý .
Niekedy robím ťažký psychologický sociálny experiment a predstavujem si že rodinu mám… ( ťažká predstava , ale zase o dôvod viac kúpiť ďalšie auto ) a rozmýšľam aké rodinné auto by som vybral . Nikdy ma veľmi nefascinovali konvenčné , bežné kombíky ( a nedajboh naftové ) typu Audi A6 C5 , BMW 5 E39 , Mercedes W211 , Octavia a podobne . Moja myseľ( už ako milovníka klasických autmobilov ) vždy zablúdi smerom ku Audi 80/100/200 Avant a priznám sa že niekedy aj ku Citroenom CX / XM ( no zatiaľ som ešte nikdy nenabral odvahu si nejaký zakúpiť ) ale hlavne , hlavne ku Mercedesom w124-T .
Či už preto , že sa od prírody rád vozím v niečom výnimočnom ( silnom a benzínovom) ak toto čítate tak určite nie som sám , alebo aj preto že kúpa takéhoto Mercedesu sa dnes už dá považovať za investíciu , za čo samo o sebe hovomercede benz 320 terí aj cena práve tohto auta.

Rok výroby : 1994
Model : 320TE ( Combi )
Motor : 3,2 Litra , radový 6 – valec
Prevodovka : Automatická / 5 stupňová
Najazdené : 187 000 km
Cena : 9437 .- Eur

Na svoj vek vyzerá nádherne zachovalo. Hviezda na kapote a AMG monoblocky v kombinácii s čiernou metalízou ma vždy vedeli vzrušiť .Je skoro nemožné naraziť na W124 s úpravou ktorá by nebola gýčová a už vôbec nie na AMG styling ( aj keď myslím , že v tomto prípade k dokonalosti chýbajú prahy ) Osobne preferujem na klasických autách továrenský tuning skôr ako nejaký after market a tento styling zo začiatku ,,inhouse,, produkcie AMG a Mercedesu a z konca produkcie W124 sa k úzkej karosérie hodí úplne dokonale . Samozrejme, maximálne porno by bola ( ak opomenieme E500 , ale to je iný šport ) E36AMG s točivým 3,6 litrovým radovým šesťvalcom ( s 270 koňmi) , ktorý bol neskôr využitý aj v známej C 36 AMG . Ale ani inzerované auto veľmi nezaostáva , sériových 220 koní nadelí rodinnému kombíku dostatočnú dynamiku a šesť valcov zase dôstojnú zvukovú kulisu k autu tohto kalibru. O v inzeráte spomenutom športovom podvozku by sa pri takomto aute dalo polemizovať ale ak je kvalitný a funguje , tak prečo nie .
Výnimočný a veľmi raritný youngtimer ktorý sa dá používať každý deň , s priemernou starostlivosťou prežije väčšinu dnešných áut a ešte Vám popri tom všetkom zarobí peniaze .

Nepoznám veľa( a či vôbec ešte nejaké ) áut kde by sa v jednom balení tak spájala užitková hodnota vo forme priestoru, zmiešaná a s chuťou stuttgartského luxusu, okorenená výkonom a zvukom radového šesť valca, zaliatamercedes benz 320 te polevou rokmi overenej tradície a celoživotnej kvality s čerešničkou vo forme nezávislého kúrenia a AMG paketu. Nakoniec som rozmýšľal, kto si dnes takéto auto kúpi. Ja by som si ho napríklad kúpil, ale moja priateľka sa rozhodla že ho nepotrebujem a že si ho ani nemôžem dovoliť, takže auto ostane skutočnému oteckovi, ktorému nevadí , ba čo viac, ho poteší tri-dvojka v rodinnom balení a pred škôlkou ho zaparkovaného medzi octaviou a touranom bude okrem nezávislého kúrenia hriať aj pocit výnimočnosti a dobre uložených peňazí .

 

Užitočné adresy :

http://www.mercedes-classic.cz   http://www.mercedesclub.cz

Odkaz na inzerát :

http://mercedes-124.autobazar.eu/e-320-id8367066.html

 

@RWC

 

 


2 komentáre

Pridaj komentár