Treba kúpiť ! Volkswagen Golf III VR6

Dnes pre Vás pripravil tip na zaujímavý kauf člen klubu, Dogg. Nech sa páči.

Dnes som sa stretol s kamarátom, ktorý má Volkswagen Vento a celkom ma to vrátilo do čias keď som mal Golfa III GTI. Hneď doma som si len tak pozrel inzeráty a našiel som jeden celkom zaujímavý. Volkswagen Golf III 2.8 VR6.

66458746Podľa inzerátu to nevyzerá byť zrovna muzeálny kus, no má dva veľké pozitíva. Prvým je priaznivá cena a druhým je fakt, že je bez hrdze. Aspoň podľa inzerujúceho, naživo som auto nevidel. Motor VR6 patril v tej dobe v podstate k top motorizácii modelovej rady Golf / Vento. Vyrábal sa s objemom 2,8 alebo 2,9. Menší mal 174k a bol výhradne predohrab, zatiaľ čo ten väčší mal až 190k no bol len 4×4. Motor VR6 je veľmi zaujímavý práve z konštrukčného hľadiska, kde usporiadanie valcov nie je ani radové, ani véčkové. Je to proste niečo medzi tým. Z inzerátu je vidno, že toto auto zažilo nejaké menšie tuzingové zásahy a keďže nemá originálny volant, možno aj nejakú tú nehodu.

Každopádne nie je to nič strašné a pokiaľ je naozaj karoséria zdravá, dá sa tomuto autu ešte veľmi rýchlo (a myslím že aj lacno) prinavrátiť zašlý lesk.  Ak by ale niekto z vás túžil po svižnom hothatch-i, ktorý má prekrásny, nezamiteľný zvuk a nepotrebuje leštenku pri ktorej by sa bál „poriadne do toho oprieť“ toto je podľa mňa ideálny adept.

Dogg

Odkaz na inzerát:

https://auto.bazos.sk/inzerat/66458746/Vw-Golf-VR6.php

Pridaj komentár