Treba kúpiť ! Jaguar XJ-8

Keď sa budeme rozprávať o najväčších hráčoch najvyššej triedy luxusných áut, zaručene sa nevyhneme slovám rešpektu voči pohodliu, ktoré dokáže poskytnúť Mercedes S – W140 a slovám obdivu voči dokonalé strihnutému športovému saku ako na mieru ušitému pre BMW 7er- E38.  Toto ohraté klišé uzatvára síce pekná, ale bezpohlavná Audi A8, ktorá vyčnieva vo svojej triede pohonom Quattro. Pre mňa tu bol vždy ešte jeden, obvykle opomenutý hráč. Exotický, aristokratický a  štýlový Jaguár XJ. Síce angličan, ale viac Roger Waters ako Elton John, na parkovisku preplňenom pánmi v šedých oblekoch .

Nedávno niečo také objavil člen klubu, chorý človek a pomaly už aj bloger Dogg.

Nedávno som išiel okolo jedného bazáru v LM a udrel mi do očí klasický Jaguár. Na staré Jagoše mám odjakživa slabosť, tieto nové mi dizajnovo pripomínajú mix Citroenu a Fordu a neviem čoho, no a v mojich očiach to už nie sú Jaguáre ako si ich predstavujem. Tento konkrétny je XJ8 model X308 čo je v podstate facelift modelu X300. Na rozdiel od X300 sa ale X308 robila len s benzínovými motormi V8, teda mali označenie XJ8 (8 valcov). Najmenší bol 3,2 V8, potom 4,0 V8 a napokon top model mal 4,0 V8 s kompresorom, ten sa označoval XJR.

jaguar xjAuto na ktoré som natrafil má najslabší motor 3,2 V8 s výkonom 243k. Auto má samozrejme ako každá X308mička, päť stupňovú automatickú prevodovku. Prevodovka sa montovala ZF. Jedine model XJR s kompresorom mal 5 stupňový automat z dielne AMG, ten istý ako sa montoval do C43 (W202) či E55 (W210) ai. Auto je pomerne zachovalé. PZ blatník je trochu nešikovne lakovaný, inak je karoséria v peknom stave. Rovnako je na tom aj interiér. Akurát keď som v ňom tak sedel, prišiel mi trochu stiesnený. Každopádne auto má neskutočnú auru ktorá z neho vyžaruje a keď stojíte pri ňom je to ako stáť pri nejakom majstrovskom diele. Toto konkrétne auto má dokonca LPG systém, čo v spojení s najslabším motorom robí z tohto auta celkom slušného adepta na štýlové daily auto.

Odkaz na inzerát:

https://www.autobazar.eu/jaguar-xj8-32-executive-id8836717.html

DOGG

Pridaj komentár